maanantai 28. joulukuuta 2015

Joulun tunnelmia + maidoton lohihyytelö -resepti

Vietimme mukavan rauhallisen joulun ja nautimme kiireettömästä yhdessäolemisesta. Lapset toki kävivät vähän ylikierroksilla jännityksestä, mutta mukavasti rauhoittuivat pukin vierailun jälkeen ja uppoutuivat uusiin leikkeihinsä.

Aattoaamuna herkuteltiin joulupuuroa ja luumukiisseliä terassilla takan lämmössä. Pipot ja villasukat jalassa. Valkoinen joulu jäi haaveeksi, mutta aaton kaunis auringonpaiste valaisi sisimpään asti.












Maidoton kylmäsavulohihyytelö

Tein joulupöytään kylmäsavulohihyytelöä, mikä alkaa olla jo jonkinlainen perinne. Tällä kertaa tein vain maidottoman version. Perheeseemme kuuluu pieni sipulinvihaaja, joten sipulia en laittanut, mutta toki se saattaisi tähän sopia. Tein useamman pienen hyytelön, joita on sitten kiva ottaa tarjolle useampaan ruokailuun. Ohje on omasta päästä eikä määrät niin tarkkoja.

LOHIHYYTELÖ (maidoton ja gluteeniton)

1 prk soijavispikermaa
2 prk kaura creme fraichea
tilliä hienonnettuna
sitruunapippuria
suolaa
kylmäsavulohta pieneksi pilkottuna
1 sitruunan mehu
4 liivatelehteä

Vatkaa kerma. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita kaikki keskenään ja lisää lopuksi liivateseos. Hyydytä yön yli. Makua voisi varioida vaikka maustekurkun paloilla, aurinkokuivatulla tomaatilla jne.


Joulupäivän löydökset ryytimaalta... Salviaa, lehtikaalia ja persiljaa. Merkillinen joulukuu.

2 kommenttia:

  1. Ihania joulun tunnelmia teillä ja upeita kuvia. Onnea uudelle tulevalle vuodelle! Tuokoon se tullessaan teidän perheelle kaikkea hyvää, iloa, rakkauta, terveyttä ja seikkailua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - valoisaa ja kaunista uutta vuotta myös sinulle :)

      Poista

Ilahdun kommentistasi!