keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Aurinkoinen Kökar ja vierasvenesatama Sandvik

Maarianhaminan jäädessä taakse, alkoi meri näyttää ihan laikukkaalta, ei lainkaan siniseltä. Vesi oli paikoitellen aikamoista raparperikiisseliä! Eipä se meren kunto siitä juuri parantunut, vaan alkoi näyttää aina vain pahemmalta mitä edemmäs mentiin.


Lasten riemuksi muutama laiva meni ihan lähietäisyydeltä. "Keikkuuuu"...


Levää tuntui olevan pitkin matkaa, mutta Kökarin Sandvikissa vesi oli uintikelpoista. Ja mikä parasta, lapsia odotti mukava hiekkaranta pienellä vesiliukumäellä. Pientä merirosvoa riemastutti myös kiva merirosvolaiva ja jännittävä rantakallio. Laituri tuli aivan täyteen ja leirintäalueellakin oli mukavasti väkeä. Rannassa oli grillejä ja fiksun näköinen keittiö leiriytyjien käyttöön. Suihkut ja vessat saivat myös hyväksyvän nyökkäyksen. Tarjolla oli vuokrattavia polkupyöriä kaikissa väreissä ja aika kuhina kävikin hiekkatiellä. Laiturin päässä satamakonttorissa oli pieni monipuolinen ruokapuoti. Ravintolan antimia emme testanneet, mutta aika idyllisissä maisemissa saivat asiakkaat herkutella. Ihan kiva paikka kaiken kaikkiaan!

Kökarin esitteestä bongasin seuraavaa:
  • asukasluku 249
  • nähtävyydet: Kirkko ja Fransiskuskappeli, Hamnö, Otterböten pronssiaikainen kylä, Kalen, Kotiseutumuseo, Helsö, Källskärin kannu, Källskär, Idö, luonnonsuojelualue

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!