tiistai 8. heinäkuuta 2014

Vettä säästävä kesäsuihku

Ottaako päähän toimia kamelina ja kantaa vettä mökki- tai pihasaunaan, kun pesuvettä lutraantuu hullun lailla? Meillä on mökillä saunassa suihkuämpäri, jonka avulla säästetään kyllä todella paljon vettä. Merivettä on kyllä ihan liki saatavilla, mutta eihän sillä voi peseytyä silloin, kun sinilevä valtaa sijaa. Vesi pumpataan kaivosta välillä isollekin porukalle, joten on ihan mukavaa helpottaa hommaa yksinkertaisesti kuluttamalla vähemmän vettä.

Suihkuämpäri ei ole mikään uusi keksintö, mutta yllättävän harva siitä on silti kuullut ja saattaa olla epäileväinen kuultuaankin. Ämpäri toimii niin, että sinne lantrataan sopivan lämmintä vettä hanan ollessa kiinni ja sitten vain nostetaan kattoon koukkuun. Hana auki ja suihkuttelemaan! Vettä menee juuri sen verran kuin tarvitsee, ei läiskähdä ohi ja molemmat kädet jäävät vapaiksi pesemiseen.

Ämpäriä ei saa jättää kuuman saunan tai pesutilan katonrajaan vaan se pitää aina laskea alas, jottei tiiviste haperru. Kylmä vesi lisätään aina ensin. Meillä sama ämpäri on ollut käytössä jo liki kymmenen vuotta, eikä se ole mennyt miksikään. Näitäkin löytää netin ihmeellisestä maailmasta kun googlaa suihkuämpäri-sanalla. Suosittelen!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sivustolta : saunasuihku.arkku.net löytyy uuden version saunaämpäri 2.0
   värivaihtoehdot ! Kare Valkama

   Poista
 2. http://www.saunalahti.fi/~kvalkama/

  VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!