lauantai 19. heinäkuuta 2014

Kohinamitta täynnä

Niin mukavaa kuin onkin Mariksen eläväinen elämä, tulee aina jossain kohtaa tunne, että nyt voisi vaihtaa iltaisen ravintolamusiikin kajon vaikkapa luonnonsataman rauhaan. Lapset tuntuvat nauttivan kaikesta kohinasta ja menemisestä, mutta helteisellä kelillä alkaa heilläkin keittää yli vauhdikas meneminen. Milloin iskee ihan kaamea jano "just nyt" tai tulee ruokakaupassa mieleen, että ollaan edelleen kiipeilytelineillä.

Muutama vakiopaikka tulee aina kierrettyä läpi; lintupuisto, "toivomuskaivo-puisto" torin vieressä ja rannan läheisyydessä oleva merirosvolaiva-puisto. Nyt kokeiltiin ensimmäistä kertaa myös minigolfia. Upposi kyllä kaikille. Ravintoloihin ei jaksettu mennä arpomaan löytyykö jokaiselle sopivaa valiota. Ostettiin pizzat ja ranskikset paattiin ja se riitti siltä saralta. Ostarilta pienestä ruokapuodista löytyi yllätyshyvää saaristolaisleipätyylistä limppua. Onnistuttiin paikalle vielä niin sopivasti, että saimme leivän mukaamme vielä lämpimänä. Ennen lähtöä piti hamstrata vielä lisää herkkua mukaankin. Nam!


Itse kävin pikaisesti uudessa Emmaus-liikkessä, joka sijaitsee vanhan Alkon tiloissa. Tein kivoja löytöjä edullisesti. Emmaus on siis kirpputori, jossa kaikki vaatteet ovat siististi laputettuja kuin kaupassa ja hinnat edukkaat (kolme paitaa = 14 €). Vaatteiden lisäksi tarjolla oli leluja, pelejä, kirjoja ym. Kannattaa käydä!

Mastot kuin karkkitikut! Iltaisin tehtiin vuorotellen kävelyjä laitureilla ihmettelemässä toinen toistaan hienompia veneitä ja vilkasta menoa. Yömyöhään vielä pienet lapsetkin juoksentelivat laitureilla ja rannassa. Ehkä heitä joku valvoi jostain korkealta kannelta, tai sitten vähän ylempää.Kiitos Maarianhamina, nähdään ensi vuonna uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!