perjantai 18. heinäkuuta 2014

Maailmanhamina ja iloinen kuhina

Lapset taitavat mieltää Maarianhaminan joksikin isoksi huvipuistoksi; niin innoissaan sinne oltiin taas menossa. Pienimmän suuhun tuo monimutkainen kaupungin nimi ei ihan vielä taipunut, joten suuren maailman meiningillä olimme matkalla "Maailmanhaminaan".

Osuimme paikalle Meripäivien aikaan, kuten usein muinakin kesinä. Olemme lasten kanssa päätyneet yleensä itäsataman puolelle. On vaan niin paljon helpompaa, kun kaikki palvelut ovat ihan lähellä. Kilometrejä tulee päivässä muutenkin ihan tarpeeksi. Satamassa oli todella ruuhkaista ja myöhään illalla saapuneet joutuivat pyörimään paikkaa etsien. Mahtoivatkohan kaikki mahtua?

Traditiona on ollut rikastuttaa paikallisia lelukauppoja ja kovasti poltteli kolikot taskussa molemmilla lapsilla. Omilla rahoillaan saivat kumpainenkin ostaa mieleisensä lelun; toinen päätyi Legoon ja toinen merirosvorekvisiittaan. Valinnassa vierähti tovi jos toinenkin. Yksi lelukauppa olikin laittanut pillit pussiin, joten ei tarvinnut tutustua kuin yhden putiikin tarjontaan. Aika paljon oli uusia liikkeitä putkahtanut. Piipahdimme Jussis Keramik -pajalla ja saimme ihailla lasinpuhallusta. Piti keksiä salainen agentti -leikki, että uskalsimme mennä lähelle lasitavaroita. "Hiivitään ihan hiljaa ja niin, ettei kukaan huomaa."





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!