sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kantikas uutuus köökissä

Aika vähän olemme panostaneet paatin kattiloihin ja pannuihin. Kotoa on otettu mukaan jokunen kattila ja ostettu mukamas näppäriä pieniä paistinpannuja. Viimeisin pannumme oli jopa vaarallinen, sillä siinä oli niin painava kahva, ettei se meinannut tyhjänä pysyä liedellä pystyssä laisinkaan. Ihme etten saanut kertaakaan syliini kuumia ruokia.

Mieheni löysi sattumoisin eräästä ruotsalaisesta nettikaupasta kivan keksinnön: kantikkaan paistinpannun! Sellainen lähti samantien tilaukseen. Nyt olen ehtinyt pari viikkoa pannua jo testaamaan, ja on kyllä toimiva ja varsinkin turvallinen kapistus. Kansikin olisi pannuun ollut saatavilla, mutta se taisi olla aika hintava ja jäi siksi hankkimatta. Lettupannu meillä on vielä erikseen, mutta kyllä tuossa niitäkin varmasti saisi paistettua.

Tässä pannun ensitestissä valmistuu kanasuikaleet ihanan ranskalaisen rakuunan, tuoreen kurkuman ja limemehun maustamana. Kastike syntyi kookoskermasta ja lisäkkeeksi riisinuudeleita. Kaikenlaista tuli kotoa jääkaapista napattua mukaan, mitä ei kyllä yleensä paatista löydy.4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä, nam! Voittaa varmasti nötkötin mennen tullen ;)

    VastaaPoista
  2. Ja hei, linkki nettikauppaan vois olla kiva :) Toi paistinpannu olisi meinaan suurperheen kokkauksessa ihan kotioloissakin varmasti kätevä!

    VastaaPoista
  3. Pannu tilattiin osoitteesta www.hjertmans.se (stekpanna fyrkantig) :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommentistasi!