sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Rouskis rouskis - rapea gluteeniton näkkäri

Saimme lounasravintolassa mahtavan makoisaa gluteenitonta näkkileipää, ja työkaverini rohkeni pyytää reseptiä. Ohje meni heti kokeiluun ja kyllä itse tehdystäkin hyvää tuli. Olen nyt tehnyt tällä ohjeella pari kertaa ja aina on näkkäri maistunut.

Tässä reseptissä ei ole niin tarkkaa, josko kaikkia siemeniä löytyy kaapista, vaan soveltaa voi vapaasti jos jokin uupuu. Lopputulos on varsin rapsakka, mukavan paahteinen ja verrattuna muihin kokeilemiini ohjeisiin, vähemmän "siemeninen" - onko tuo edes sana. No kuitenkin, tässä on jotenkin parempi suutuntuma kuin muissa kokeilemissani ohjeissa. Minun kohtuullisen hyvästä kuiva-ainevarastostani uupui ekalla kertaa pinjansiemenet, mutta hyvää tuli ilmankin. Hujautin joukkoon myös hiukan tavallisia suolapähkinöitä. "Taikinan" sekoitus tapahtui lapsityövoimin, ja ohje on muutenkin aika lapsellisen helppo!

Seesamin siemeniä 2 dl
Pinjansiemeniä 1 dl
Pellavansiemeniä 1 dl
Kurpitsansiemeniä 1 dl
Auringonkukansiemeniä 1 dl
Maissijauhoja 1 dl
Pähkinärouhetta 1 dl
Mantelijauhetta 1 dl
Rypsiöljyä 0,50 dl
Vettä 2,5 - 3 dl
Sormisuolaa ja kuivattua timjamia päälle

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi, saa olla löysää. Ohjeesta tulee uunipannullinen. Levitä leivinpaperille lastalla tai kädellä. Ripota pinnalle sormisuolaa ja timjamia. Paista 175 asteessa, kunnes on kypsää ja kuivaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!