sunnuntai 2. elokuuta 2015

Vaxholm ja unelmien kahvila

Tukholma jäi taakse ja suuntana oli Vaxholm. Matkaa tehtiin pläkässä koneella ajaen 9,5 nm. Olimme perillä puolen päivän aikoihin, eikä enää montaa vapaata paikkaa löytynyt. Kiinnittyminen tapahtui hiukan poikkeavasti niin, että peränaru otettiin pohjassa olevasta narusta, jonka toinen pää on laiturissa. Kinkkinen systeemi, jos tulee vaikka kovalla sivutuulella ensimmäisenä laituriin tai jos ei ole apukäsiä. Vaxholm on kovin suosittu paikka, ja siellä onkin ihan omanlaisensa hieno tunnelma. Vierasvenesataman rannassa on muutama putiikki ja ravintolapalvelut. Kaikki on muutenkin lähellä; kaupasta jaksaa kantaa ostokset rantaan asti, juomavarastojakin saa täydennettyä ja aamiaiselle voi hakea tuoretta leipää leipomosta.

Vierasvenesataman sivut: http://www.waxholmshamn.se



Minulla oli yksi ihan ehdoton kohde, minne halusin, ja yllättäen se liittyy herkutteluun. Hembygdgårds Café on niin hieno paikka, että kannattaa ehdottomasti poiketa jos Waxholmiin eksyy. Herkullisen kakkupuffetin lisäksi kahvilasta löytyy paljon silmänruokaa niin sisältä kuin ulkoa.  Pitsiliinoja, istutuksia, kauniita astioita, iloisia nuoria kesätyöntekijöitä kantamassa täydennystä pienestä leivintuvasta. Istumapaikoissa on valinnanvaraa: voit istua auringossa ihan rannassa, puiden tai varjojen alla tai suojassa sisällä hurmaavassa rakennuksessa. Jos mielit katsella lisää herkullisia kuvia, kurkkaa kahvilan facebooksivut.



Tämä pieni mökki on leivintupa. Syötävän suloinen!


Herkkubuffet! Komeat on tarjoilut.
Lisäksi tarjolla oli runsaan näköisiä katkarapuleipiä.






















Lisätietoja: 

4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja voi tuota herkkubuffetpöytää!! Mikä makujen taivas tällaisille herkkusuille =D
    Suotuisia tuulia ja mukavaa loman jatkoa teille!

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Tuon pöydän edessä kyllä meikäläinen meinasi ihan seota :) Valinnan vaikeus oli melkoinen...

    VastaaPoista
  3. Kivaa raporttia Ruotsin purjehduksesta. Me olimme tänä kesänä ensimmäistä kertaa sillä suunnalla, vaikka ollaankin veneilty jo vuosikausia. Paikat olivat tosi kivoja ja tuntui että aika loppui kesken - menemme siis varmasti ensi kesänä uudelleen.
    Meidän raporttia samoista paikoista voi lukea: http://sy-solsidan.blogspot.fi/

    Hyviä tuulia loppukesään!
    Terveisin Maarit, s/y Solsidan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva saada kommentteja :)
      Ruotsin puolella riittää kyllä hienoja paikkoja ja rannoilla on paljon nähtävää; suloisia uimamajoja ja huikeita huviloita. Täytyykin lukaista Solsidanin matkasta!

      Poista

Ilahdun kommentistasi!