keskiviikko 5. elokuuta 2015

Suuntana Gräddö

Lat: N 59º 45' 30.30" Long: E 19º 1' 18.09"

Matka jatkui Vaxholmista pipot päässä pienessä tihkusateessa. Seilit nostettiin heti lähdössä ja tuulta riitti 8-12 m/s. Täysillä seileillä päästiin ränni läpi. Reivi olisi ollut loppupäässä poikaa – kerran broutsattiin Kapellskärin edustalla. Suuntana oli Gräddö, joka oli meille ennestään vieras paikka. Matkaa sinne tuli 35 nm.

Matkalla ihmeteltiin taas karun näköisiä merimetsosaaria. Todella kummitusmaisia! Jos pitäisi autiolle saarelle rantautua, toivoisin ettei se olisi ainakaan tuollainen!
Gräddöstä rannan lähettyviltä löytyi hyvä Ica-ruokakauppa ja täyden palvelun vierasvenesatama. Tilaa on noin 60 veneelle, paikkoja on molemmin puolin puhtia, mutta palveluja vain toisella rannalla. Suihkut ja saunat olivat oikein siistit. Visiittimme osui sen verran myöhäiseen aikaan, että kaikki putiikit, mm. Watski, olivat jo menneet kiinni. Satamamaksu oli 240 skr.

Lisätietoja:
http://www.visitskargarden.se/en/the-archipelago/oar/graddo/

Pojat koittivat taas onneaan ahdin kanssa, mutta tällä kertaa ei onnistanut. Rantautuessa voisi melkein ihan jo suosiolla ottaa keulanarujen lisäksi saman tien esiin kalastusvehkeet, kun niitä kuitenkin ihan heti ollaan pyytämässä, vaikka moottori vielä kävisi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!