keskiviikko 20. elokuuta 2014

Erityinen leipomispäivä

Loman aikana ei tullut lainkaan leivottua, vaikka vakaa aikomus siihen olikin. Kaikenlaista rajalliseen ruokavalioon sopivaa saatiin reissussa ostettua, joten leipomisvähti säästettiin myöhemmäksi. Kotona olikin sitten taas kiva vääntää näitä "valiosämpylöitä", eli gluteenittomia ja maidottomia mollukoita. Uusiakin reseptejä täytyisi etsiä, mutta nyt päätin pelata varman päälle ja tehdä samoja kuin aiemminkin.

Gluteenittomat sämpylät

10-15 sämpylää

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.

Pakasta ylimääräiset ja ota sulamaan tarvittava määrä kerralla!

Linkki alkuperäiseen ohjeeseen:
http://www.hellapoliisi.fi/gluteenittomat/gluteenittomat-suolaiset-leivonnaiset/4190-gluteenittomat-sampylat


Samalla kertaa tuli tehtyä myös mysliä, siitä myöhemmin lisää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!