Gluteenittomat sämpylät
10-15 sämpylää
5 dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.
Pakasta ylimääräiset ja ota sulamaan tarvittava määrä kerralla!
Linkki alkuperäiseen ohjeeseen:
http://
Samalla kertaa tuli tehtyä myös mysliä, siitä myöhemmin lisää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommentistasi!