lauantai 30. elokuuta 2014

Eilisen aterian uusi elämä Queasadilloissa

Teemme aika usein varsinkin kotona tortilloja, jotka lämmitetään mikrossa ja sisään kääräistään salaattia, jauhelihaa tai kanaa ym. täytteitä. Vehnäiset tortillalevyt eivät sellaisenaan ole mikään huikea makuelämys, mutta ne nousevat ihan eri sfääriin, kun niille näyttää paistinpannua. Teinkin pariin otteeseen paatilla tortillalevyistä quesadilloja, joihin täytteeksi laitoin aiemmista ruokailuista jääneitä jämiä. Loistavasti sopivat mm. jauheliha, kana, jopa keitetty peruna siivutettuna peston kera. Alkuun vähän ketsuppia pohjille, himppunen oreganoa tms. ja sitten täytteitä juustosiivujen tai -raasteen kera. Feta, mozzarella, homejuusto, maissi, paprika tai aurinkokuivatut tomaatit ovat myös oivallisia. Mitä nyt milloinkin löytyy. Paljoa ei kannata esim. ketsuppia, tomaattisiivuja tai muuta juokseentuvaa laittaa, muutoin levyt eivät jämähdä niin helposti yhteen ja nesteet valuvat ulos.

Kääntämiseen kannattaa avuksi ottaa kunnon lasta tai lautanen tms. Tai sitten voisi tehdä vain yhdestä levystä taittaen, jolloin toinen reuna on umpinainen. Nopea, helppo ja maukas ruoka, kylkeen sopisi varmasti jokin salaattikin.

Gluteeniton versio näistä onnistui Moilaksen flatbreadin ja maidottoman "cheddarjuuston" kera. Gluteenittomia pieniä maissisia tortillalevyjä kokeiltiin tasan kerran; maku oli aivan jäätävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!