sunnuntai 10. elokuuta 2014

Thaimaalainen kanakeitto

Äitini teki mökillä taivaallisen makuista kanakeittoa. Vanhempani lomailivat talvella Thaimaassa, ja sieltä taisi matkaan jäädä kiinnostus vähän erilaiseen makumaailmaan. Tämä ohje on kuitenkin aika simppeli, eikä vaadi montaa eksoottista ainesosaa. Tosin ihan joka mökin pakastimesta ei taida löytyä sitruunaruohoa ja limen lehtiä. Raikkaan makuinen keitto maistui myös lapsille, kun mausteita laitettiin maltillisesti. Liemi oli niin hyvää, että lautanen tuli tyhjennettyä viimeiseen pisaraan asti.

THAIMAALAINEN KANAKEITTO

  • perunoita paloina
  • porkkanoita paloina
  • 2 sitruunaruohoa
  • pala inkivääriä
  • n. 5 limetinlehteä
  • suolaa
  • broilerin maustamattomia fileesuikaleita
  • purkki kookosmaitoa

Keitä porkkanat ja perunat puolikypsiksi suolalla, limetillä, inkiväärisiivuilla ja sitruunaruoholla maustetussa vedessä. Lisää broilerinsuikaleet ja kookosmaito ja keitä kypsäksi. Silppua päälle korianteria tai persiljaa. Joukkoon voit laittaa myös siitakesieniä tai tuoreita herkkusieniä sekä tomaatinpaloja. Tarjottaessa voit puristaa ensin lautasen pohjalle vähän limetin mehua sekä noin ruokalusikallisen kalakastiketta. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!