keskiviikko 27. elokuuta 2014

Jos marjaan haluat mennä nyt...

Nyt on juhla-aika marjastajilla. Pensaat lienee jo vähän sillä mallilla, että sato pitäisi olla jo kerättynä, mutta metsästä vielä löytyy mustikoita ja komeitakin sellaisia. Puolukkasato vielä odottelee kypsymistä. 

Karviaiset eivät ole minun makuuni suoraan puskasta syötynä, mutta hillona ne maistuvat kyllä.


Äitini pensasmustikat tuottivat jo aika hyvän sadon tänä vuonna. Jonkun aikaa sitä kyllä sai odotella. Omani olen suojellut jänösiltä verkkoaidalla, mutta minä lahopää en TAASKAAN muistanut suojella raakileita ylhäältä päin tulevalta uhalta, eli linnuilta. Joten tämän vuoden sato = 0.


Punaherukoita tuli kerättyä mökiltä talven smoothie-tarpeisiin monta purkillista. Näiden kirpakkuus taittuu mukavasti banaanin avulla. Mansikoita on vielä viime vuodelta pakkasessa, joten tänä vuonna en niitä ostanut. Hintakin hiukan hirvitti. Kiisseleitä on tullut tehtyä vähänlaisesti, ja smootheissakin niiden maku jotenkin häviää.Vadelmia sain vain ihastella kaukaa, niiden sato mökillä on vähän vaihteleva. Vattuja olen yleensä ostanut muutaman rasian tuttavalta pakastimeen. Niitä on sitten pojat hiljalleen syöneet puuron mausteena. 

Saarista ei mustikoita löytynyt etsimälläkään tai sitten olin sokea, mutta mantereen puolelta etsivä löytää. Minäkin saalistin lähimetsästä komeita siniposkia. Äitini osti pojille pienet poimurit, mutta olen itsekin niitä käyttänyt. Ovat näppäriä ja mukavan kevyitä käyttää. Kun menee metsään pienen korin kanssa, saa hitaampikin kerääjä mukavasti onnistumisen tunteita korin tullessa puolilleen. Isossa ämpärissä tämäkin sato näyttäisi lähinnä huvittavalta. 

Kävin mustikassa pienimmän kanssa ja hiukan yhteiseen koriin kerättyään hän totesi että "nyt riittää" ja popsi maukkaat vitamiinit puskista suoraan poskiinsa. Parhaimmillaan ne tietysti tuoreina ovatkin, kaikki vitamiinit tallessa! Litran verran kerättiin pakastimeen talteen puuron päälle laitettavaksi. Toivottavasti ehditään vielä hiukan keräämään lisää.


Tyrnien aika ei vielä ole - hyväkin ettei kaikki kypsy samaan aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!