perjantai 22. elokuuta 2014

Kotitekoinen herkkumysli

Tei taas maan mainiota mysliä, josta onkin tullut koko poppoon herkkua, vaikka alkujaan aloin sitä tehdä gluteenittomalla ruokavaliolla olevalle. Ohje on tosi helppo, enkä tiedä miksi olen joskus ajatellut myslin tekemisen jotenkin vaivalloiseksi. Voittaa kaupan sekoitukset mennen tullen!

Tästä uupui nyt vain paatille unohdetut seesaminsiemenet, jotka mielestäni oleellisesti tuovat makua ja rakennetta. Tällä kertaa jätin myös kuivatut karpalot pois (ehkä eniten siksi, ettei niitä sattunut kaapissa olemaan). Jälkeen lisäsin rusinat vain osaan mysliä, kun toinen lapsista ei niistä pidä. Lisäksi lisäsin vielä banaanilastuja. Saatoin täyttää pellin liian täyteen, koska mysli jäi hieman tahmaiseksi, vaikka kääntelin sitä paiston välillä. Tai sitten viime kerralla laitoin vain yhden banaanin, se saattaisi olla sopivampi määrä. Ohje on suuntaa antava, minäkään en juuri mitannut ainesosia. Tähän voi upottaa kaikkia omia lemppariherkkujaan.



Mysli
  • 250 g luomukaurahiutaleita
  • 80 g manteleita
  • 80 g kurpitsansiemeniä
  • 80 g auringonkukansiemeniä
  • 50 g kuivattuja marjoja
  • 0.25 tl aitoa vaniljaa
  • himalajansuolaa
  • 3 rkl luomukookosöljyä
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 2  hyvin kypsää banaania

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!