sunnuntai 3. elokuuta 2014

Ihana kamala aurinko

Niin ihanaa kuin auringon lämpö onkin ollut, irvistelee kääntöpuolella tuon porottajan ikävät haitat. Kun ei voi mitenkään pukea lapsille pitkähihaisia vaatteita inkkarihelteellä, pitää kääntyä aurinkorasvojen ja uv-suojavaatteiden puoleen. Myös tiukkojen uv-paitojen pukeminen alkoi tuntua liki rääkkäykseltä, kun pojilla on kuitenkin vielä pääsääntöisesti pelastusliivitkin päällä. Meneehän normaalista ohuesta puuvillavaatteesta auringon uv-säteet läpi, mutta harvemmin nyt on kuitenkaan palamaan asti kukaan pitkissä päässyt.

Täksi kesäksi löysin pojille kivat uv-paidat Reiman mallistosta ja tilasin ne Lekmeriltä (malli "Trinidad"). Pikeepaidat ovat selkeästi inhimillisemmät pukea, kuin uikkarikankaiset tiukat paidat, jotka sopivat mielestäni paremmin juuri uimispuuhiin. Käsivarsiin toki pitää vielä rasvaa sipaista, mutta näillä jo pärjää mukavasti. Reiman paidoissa on kiva kaulus, jonka voi nostaa ylös, joten sekin tuo niskalle lisäsuojaa tavallista lippistä käytettäessä.

Aikalailla ehdottomiksi merellä olen kyllä todennut uv-hatut, joissa on tuollainen takaosan lärpäke. Vanhemman pojan Polarn O. Pyretin lippis lensi nyt mereen ja sitä surtiinkin oikein urakalla - täytynee keksiä jostain uusi vastaava. Pienemmän uv-lakki onkin jo elämää nähnyt, mutta ihanan trikoinen ja vilpoinen mummun taannoin tekemä löytö.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!