torstai 7. elokuuta 2014

Kesäloman TOP5

Tämän kesän kovimpia juttuja lapsille taisi olla molempien uimaan oppiminen ja ahventen kalastaminen. Ahvenia on syöty niin paljon, että mahtaako kohta pojilla suomut kasvaa. Tai alkavat loistaa pimeässä...

Kaikkien ihmetyksen aiheena on ollut vallitseva sää ja mahtavat lämpölukemat. Kajuutassa on pysynyt varsin lämminhenkinen tunnelma lämpötilan lähennellessä 30 astetta. Sateita on saatu ihan vain muutaman ukkoskuuron verran ja kamalilta myräköiltäkin vältyttiin. Kunnioitusta herättävä jytinä ja räiske meni loppumatkasta ihan vierestä, mutta me saimme osaksemme vain puhdistavan rankkasateen.
Inisevät kesäystävämme ovat loistaneet poissaolollaan. Hyttysistä ei voi sanoa olleen päänvaivaa, mutta niiden anheemmat sukulaissielut paarmat ovat kyllä laihduttaneet meitä senkin edestä. Jalkani alkoivatkin muistuttaa jonkinlaista merikarttaa kaikkine mustelmineen ja puremineen. Vain yhtenä yönä hyttyset tekivät yllätyshyökkäyksen, ja sinä yönä valvoimmekin melkein kaikki läiskimässä niitä hengiltä. Tottumattomat eivät pysty ininässä nukkumaan.

Uimakelpoinen vesi tuntui aina yhtä mahtavalta, kunhan sitä vain löytyi. Pohjoisemmas mentäessä vedetkin puhdistuivat ja uimismahdollisuutta todella arvosti. Ikinä en ole uinut näin paljoa, vilukissa kun olen. Nyt on paatin vesimittari näyttänyt hulluja lukemia, jopa 25,5 astetta!

Josko vielä yksi kiellon päälle... Meripelastushenkiset jutut tuntuivat olevan huudossa. Viimeisenä reissupäivänä harjoiteltiin gastliinan heittoa ja siitäkös riemua syntyi. Pojat uivat liinassa kauas ja mies kiskoi minkä jaksoi. "Ihan kuin surffaisi", kuului kiljahtelu naurun seasta. Osaavat nyt ehkä toimia tarpeen tullen liinan kanssa, kun se on tullut tutuksi. Hurjan suosion sai myös "vuorikiipeily", jossa pahaan paikkaan joutunut pikkarainen käytiin lassoamassa paalusolmun sisälle ja siitä sai kukin itse kivuta kalliota pitkin ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!