tiistai 4. elokuuta 2015

Vaxholm ja alkukeväinen heinäkuu

On ollut kyllä merkillinen heinäkuu, kun on joka ilta täytynyt pitää lämppäriä. Uiminen on tänä kesänä rajoittunut juhannuksiseen pyrähdykseen. En minä kuumasta helteestäkään niin välitä, mutta lapsille olisin suonut enempi meressä pluttaamista. Kääntöpuolensa kaikella - kun muistelen viimekesäisiä päivityksiä sinilevästä, nyt siihen ei ole vielä juuri törmätty ja se on hienoa se.

Vaxholmissakin kelit vaihtelivat ihan ääripäihin. Mielettömän hienoja aurinkoisia hetkiä, sitten taas toppatakkia kehiin. Siihen väliin kaatosadetta. Vaxholmissa vierähti kaksi yötä. Päätimme pysyä paikoillaan, kun olisi tuullut suoraan piikistä ja melko lujaa. Jälkimmäinen aamupäivä toi mieleen vappukelit, oli ihan jäätävän kylmää. Ylle oli vedettävä untuvatakki, kun lähdimme juoksuttamaan poikia puistoon. Lähellä oli parikin leikkipuistoa, toisessa pieni köysirata ja toisessa kiipeilytelineitä.  Illemmalle kuitenkin klaarasi, sateenkaarikin ilmestyi iloksemme.



Vilkkaassa Waxholmissa riittää katseltavaa kaikille, myös putiikkien osalta. Löytyy venetarvikeliikettä, kukkakauppaa, suklaapuoti, herkkupuoteja, urheilukauppa, vaatekauppoja sekä taidetta. Kauniita kävelypaikkoja löytyy mm. ihan rannasta läheltä edellisen postauksen kahvilaa.

"Batteri"
Turisti-info löytyy 1880-luvulla rakennetusta talosta.


Tutustumisen arvoinen kukkakauppa: Blomsterinspiratören i Waxhom Ab




Suklaapuodin herkkupurnukat.

Salta Stänk

Lena Linderholmin galleria, myymälä ja kahvila on erikoinen kokonaisuus kahdessa kerroksessa.



Miesväki kävi kumpparilla linnassa, mutta pääsee sinne toki lautallakin. Taisivat kuitenkin kierrellä ihan vain ulkopuolella. Ruokaostokset jätettiin Tukholmassa varta vasten tekemättä, kun tiesimme menevämme seuraavaksi juuri Vaxholmiin. Siellä on nimittäin todella hyvä Coop-ruokakauppa, josta löytyi paljon luomua ja kivoja gluteenittomia tuotteita, joihin en ole ennen törmännyt.

Jotain jäi kuitenkin näkemättä. Vierasvenesataman lehtisessä mainostettiin Magasinet-liikettä, mutta huomasin sen vasta illalla, eikä se myöhäisellä enää tietenkään ollut auki. Ikkunasta ihasteltiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!