Kylmäsavulohi-katkarapupiirakka. Pohjasta tuli rapea! |
Itseä vähän inhottaa käyttää margariinia mihinkään, mieluummin leipoisin voilla, mutta se ei ole mahdollista maidottoman ruokavalion vuoksi. Tämä ohje oli enemmän kuin tervetullut! Ohje on varsin muuntelukelpoinen, pohja sopinee moneen täytteeseen. Ensimmäisellä kerralla tein täytteen siis kylmäsavulohesta ja katkaravuista, toisella kerralla päivän ruoasta jääneestä grillatusta lohesta ja katkaravuista. Kylmäsavusta tulee kyllä täytteeseen enemmän soundia. Ensimmäinen piiras maistui pienimmälle niin hyvin, että hän söi siitä siltä istumalta puolet. Ohje on varsin kevyt ja terveellinen, joten ei tarvitse säännöstellä!
Suolainen piirakka lohi-katkarapu-lehtikaali -täytteellä
Pohja:
1 iso avokado
2,5-3 dl gluteenittomia jauhoja (esim. Provena kaura tai jauhoseos)
1 muna
1 tl suolaa
1/2 rkl psylliumia
2 rkl seesamin siemeniä (lisäsin myös hiukan chian siemeniä seesamin siementen loppuessa kesken)
(1/2 dl vettä)
rasvaa vuoan voiteluun
Täyte:
n. 200 g (tai sen verran kuin sattuu olemaan) lohta, esim. kylmäsavu/lämminsavu/grillattu
katkarapuja (sopivasti suhteessa loheen)
lehtikaalia hienonnettuna (laitoin 3 keskikokoista lehteä)
1 prk Oatly Creme Fraiche
0,5 dl kauramaitoa
3 munaa
suolaa
sitruunapippuria
tilliä
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele piirakkavuoka. Sekoita pohjan ainekset esim. vatkaimella, käsinkin onnistuu. Sekoita tasaiseksi ja levitä lastalla vuoan pohjalle. Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin esipaistamaan pohjaa 15 minuuttia, mutta huomasin tämän vasta nyt ohjetta tarkemmin lukiessa. Eli ihan hyvää tuli ilman esipaistoakin, mutta voisihan tuo ihan hyvä idea olla :)
Sekoita täytteen aineet keskenään ja lisää pohjan päälle. Paista 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Kylmäsavulohi-katkarapupiiras, ensimmäinen versio. |
Toinen versio, jossa grillattua lohta sekä lisäksi violetin väristä lehtikaalia. Lehtikaali sulautuu hyvin joukkoon. |
Kannattaa kokeilla!
Alkuperäinen, maidollinen ohje löytyy osoitteesta http://happyfoodkitchen.blogspot.fi/2015/05/kevyt-ja-gluteeniton-lohipiirakka.html.
Kiitos linkkivinkistä ja täytyypä joskus testailla ☺️💛
VastaaPoista-Vilma
www.so-up.fi/byvilma