Tulipa arkisena torstaina mieleen töiden jälkeen tarttua taikinakauhaan ja uskaltautua tekemään ensimmäistä kertaa gluteenitonta pizzaa. Nopealla googletuksella valitsin ensimmäiseksi haussa nousseen ohjeen, jota vielä toimivaksi kehuttiin. Pikkukuun reseptillä sain aikaan mukavan tuntuisen taikinaklöntin, joka levittyi pellille hyvän silikonitaikinanuolijan avulla käsiä likaamatta. Taikina riitti hyvin isolle uunipellille. Päälle humpsahti tomaattimurskaa, ketsuppia, pizzamaustetta, tonnikalaa, pikkutomaatteja (joita lapset lämpiminä inhosivat), mustapippuria sekä tietysti juustoraastetta. Puolet pizzasta sai päälleen maidotonta cheddar-tyyppistä juustomaista siivua. Kaiken päälle pirskottelin oliiviöljyä! Katkaravut tai simpukat olisivat olleet omiaan tonnikalan kaveriksi, mutta oli tuo ihan hyvä täyte kaikessa yksinkertaisuudessaankin.
Lopputulos oli oikein maukas ja pohja rapsakka. Suosittelen kokeilemaan.
Tässä ohje:
2dl vettä (kädenlämpöistä)
n. 1/4osa hiivaa (tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan, minä laitoin 2 tl)
ripaus suolaa
n. 4dl gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1/2dl oliviiöljyä
Liuota hiiva lämmitettyyn veteen ja sekoita suola. Lisää jauhot ja sekoita, lisää öljy.
Levitä taikina samantien suoraan pellille leivinpaperinpäälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla (samalla tavalla kuin esim. murotaikinat) ja anna kohota. Lisää haluamasi täytteet ja paista n. 225 asteessa reilu vartti.
Tässä vielä linkki alkuperäiseen ohjeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommentistasi!