perjantai 26. joulukuuta 2014

Napa ritisee!

Tämä joulu pyhitettiin rauhoittumiselle ja yhdessäololle. Vaikka ei kauheasti ehditty kotona joulua viettää, tuntui joulun traditiot kuitenkin ihan rentouttavilta. Lahjojenkaan kanssa ei juuri panikoitu, vaikka puolet kaikista hienoista ideoista jäi toteuttamatta. Niin ja kortit jäi lähettämättä.
Joulumieli tavoitti kuitenkin levottoman sydämen. Armollinen voi olla myös itselleen.


Lapset saivat taas arvokkaita muistoja yhdessä olemisesta. Naurua ja kikatusta riitti serkkujen kanssa. Joulupukin saapuminen on heille tietysti se tärkeä hetki. Hyvä kun housuissaan pysyivät! Tänä vuonna tonttu toi jo vähän aiemmin paketteja, joten se hiukan tasoitti jännitystä. Lapset saivat mieluisia lahjoja, Legoja ja muita rakenneltavia, joiden parissa riittää puuhaa lomapäiville. Itse tykkäsin kovasti omista lahjoistani, jotka painottuivat pitkälti hyvään oloon, kaunistautumiseen, terveyteen ja herkutteluun. Ja kyllä, herkuttelu ja terveys voivat kuulua samaan pakettiin! Nautinnollisia hetkiä on luvassa luomupakurikahvin, Pukkan lakritsi-inkivääriteen, kookosöljyn, Clipperin kaakaon ja käsintehtyjen raakasuklaakonvehtien parissa. Sopivaa hetkeä odottavat myös kasvonaamiot ja jalkakylpysuola. Lupaan kertoa myös miten käy mieheltäni saadun lahjan kanssa, joka lupaa kapeat reidet ja tiukan takapuolen!


Aaton kahvipöytään tein mutakakkua, josta jo aiemmin postasin. Nyt laitoin koko taikinan vähän isompaan silikonivuokaan, ja tuli ihan muhkea tuhti kakku. Sen kanssa sopi loistavasti raikas mansikkasurvos, vielä hieman hileinen. Ei niin jouluinen herkku, mutta maistuva kuitenkin. Päälle piti laittaa granaattiomenaa ja tuoretta mangoa paloina, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla.


Taivaalta satoi juuri parahiksi ennen joulua puhdasta valkeaa puuterilunta, joka valaisi maiseman taianomaisesti. Uskon, että siinä on meille kaikille myös joululahjaa kerrakseen. Kinkkua on hyvä sulatella pulkkamäessä, luistelemassa, lumitöissä ulkoillessa. Oma figuuri näyttääkin, kaiken herkuttelun jälkeen, erehdyttävästi siunatussa tilassa olevalta. Auringon pilkahtaessa lienee syytä itsekin lähteä reippailemaan. On myös hyvä poistua rikospaikalta, kun aurinko paljastaa armotta kaikki likaiset ikkunat ja pölynpaikat!

Leppoisaa Tapaninpäivää!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!