Gluteenittomana en ole ennen tajunnut ohjetta tehdä. Vaan onnistui sekin! Laitoin noin puolet jauhomäärästä kaurajauhoja, sitten vähän riisijauhoja, hiukan maissijauhoja, ja vähän enempi Pirkka gluteenitonta jauhoseosta. Riisi- ja maissijauhot nyt vain satuin huiskaisemaan mukaan, kun sopivat pussinpohjat osuivat eteen. Psylliumia laitoin myös, toisella kertaa myös pofiberiä. Mukaan sekoitin myös hiukan suolapähkinöitä ja cashew-pähkinöitä. Taikinan jätin löysäksi, joten mitään muhkuja ei näistä tullut, vaan ei haitannut tahtia - kaikille maistui.
Unohdin leivät koriin koko yöksi ja seuraavana iltana ne olivat silti tosi hyviä. Kova kuori ja sisältä mehevää. Suosittelen kokeilemaan, gluteenittomana tai ilman.
Pari kertaa olen nyt tässä joulupyhinä tehnyt näitä, ja viimeisellä kerralla mittasin mitä laitoin:
1 rkl psylliumia hetkeksi turpoamaan noin pariin desiin vettä
1,5 pussia kuivahiivaa
1 rkl hyvää suolaa
6 dl Provena kaurajauhoja
2 dl riisijauhoja
1 dl maissijauhoja
6 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta
1 dl pofiberiä
(1/2 dl suolapähkinöitä/cashewpähkinöitä)
7, 5 dl vettä
Sekoitin kuivahiivan jauhoihin, sitten jauhot ja lämmin vesi psylliumseoksen joukkoon. Taikina yöksi jääkaappiin ja seuraavana aamuna lusikalla pellille, uuniin 230 astetta noin puolisen tuntia. Päälle voi huiskaista vaikka kurpitsansiemeniä, kaurahiutaleita, sesaminsiemeniä... Jauhoja voi vaihdella mielen mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommentistasi!