maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulumieli mieleen hiipii

Joulu saapui meillekin hiljalleen jouluisten puuhailujen voimin. Hiukkasen tonttuja sinne ja tänne, punaiset tyynyt ja peitto sohvalle, lastenhuoneiden raivaus. Pipareiden tekoa ja koristelua.

Pipareiden kuorrutuksessa oli lapsilla vapaat kädet. Niinpä niissä on nyt mm. popcorneja ja pilkottuja karamelleja. Kokeilin ensimmäistä kertaa kuorrutteeseen tomusokeri-valkuaista, eli pikeeriä. Oli ihan toimivaa, aiemman tomusokeri-veden sijaan. Ei kyllä mitenkään mullistavan erilaista.Hellyyttävän harva, hiukkasen hontelo kuusikin kotiutui terassille. Lapset ripustivat rakkaat koristeet oksille, ne perinteiset, sekä uusia omia askartelujaan, joista myös aikanaan tulee "tärkeitä perinnekoristeita".Taustalle sopisi toki se valkoinen joulu, mutta antaahan tuo vihreä nurmikko mukavan kontrastin...
Toivoin, että säämiesten lupaukset pitäisivät paikkansa, ja saisimme valoa pimeyteen lumen muodossa. Ja kyllähän ne pitivät! Aivan upealta näytti ulkona tänään illalla, kun valkoista puuterilunta oli tuiskannut kauniiksi dyyneiksi.

Hetki on enää aattoon, jännitys tiivistyy!
Joulumieltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!