tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalentereiden lumoa

Joulukuu alkaa aina suurella jännityksellä. "Joko saa avata luukkuja?"

Tein jokunen vuosi sitten seinälle ripustettavan taskullisen kalenterin, josta ajattelin tulevan hieno ja ikimuistoinen, jokajouluinen traditio. Kuitenkin ihan itse jätin viime vuonna koko kalenterin ripustamatta, kun tuntui, että kalentereita oli jo muutenkin niin monta. Tänä vuonna ryhdistäydyin ja sain luomuksen paikoilleen ajoissa, edellisenä iltana. Eipä silti, kyllä noita kalentereita on jälleen kertynyt. Toteutin vanhimman pojan pitkäaikaisen haaveen hankkimalla ajoissa Star Wars joulukalenterin. Vanhan mallisen yllätyskalenterin sai kesäaikaan mukavalla alennuksella Ellokselta! Muutenhan nuo maksavat pahimmillaan reilut 40 euroa. Luukut pitävät sisällään hahmoja, "tyyppejä", kuten tuo 4-v sanoo ja minialuksia. Niistä on sitten mukava tapella aamuisin, kumman vuoro on avata. Sängystä nouseminen tapahtuu kyllä aamulla varsin liukkaasti, kun muistuttaa kalentereiden olemassaolosta.

Olen itse ollut aina oikein sellainen joulukalenteri-ihminen, väsännyt jos jonkunmoista härvellystä, useimmiten lahjaksi lähimmille. Niistä voisi tehdä ihan oman postauksensa! Mutta nyt mennään aika kevyellä toteutuksella. Luukut täytyvät edellisenä iltana, ja joskushan tontut voivat olla uneliaalla tuulella ja piilotella salaisuuksiaan vasta vaikka illansuussa.

Lasten iloa on kyllä ihana seurata. "Ne on käyneet, ne on käyneet yöllä" huusi pienempi aivan täynnä riemua, kun herättyään näki kalenterin eteisen ovessa. Ekasta luukusta löytyi "aarrekartta", joka ohjasi pesukoneelle. Sieltä löytyi tuo toinen kalenteri. Luukuista löytynee lähipäivinä mm. uudet hammasharjat, teippiä askarteluihin, jotain pientä makeaa, piparimuotteja, ehkä molemmille omat pölyrätit! Suklaakalentereita ei tänä vuonna ole, kun tuskin sellaisia maidottomina saakaan. Onkin siis ihan paikallaan tämmöinen oma versio.

Kalenterien luukkuja availlessa voi samalla rauhoittua lähestyvän joulun tunnelmaan. HA! Totuuden nimissä voi lähinnä saada jonkinasteisen romahduksen, kun tajuaa päivien vähenevän - ja jouluvalmisteluiden valmistumiskäyrä ei vaan nouse samassa suhteessa! No, ainahan on se viime tippa :)

Hauskaa joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!