torstai 30. heinäkuuta 2015

Tukholman vierasvenesatama Navishamnen - rauhallisempi vaihtoehto

Reissupäivityksiä satelee edelleen, vaikkakin ihan jo jäljessä varsinaisesta aikataulusta. Toivottavasti tämä ei haittaa! Ruotsin puolella ei nettiä aina saanut toimimaan, eikä merellä kirjoittelu aina onnistu ihan "yksi yhteen". Nautitaan kuitenkin lomatunnelmista edelleen!

Lomalla ei pitäisi olla kiirus, mutta aika monena aamuna olemme laittaneet kellon soimaan, jottei nukkumatti varasta aamun tunteja. Joskus mies ajelee itsekseen lasten nukkuessa, varsinkin pitkillä siirtymisillä. Tukholmaan lähtiessä kello soi taas aikaisin – halusimme varmistaa, että laituripaikka varmasti löytyy. Ajoimme koneella koko matkan Saltsjöbadenin ohi ränniä pitkin Tukholmaan. Matkalla oli paljon silmänruokaa, todella hienoja taloja! Ekaa kertaa saimme seilata t-paidat ja shortsit päällä.

Kovat on poltteet pojilla ison kaupungin hulinoihin.
Pienempi ei ehtinyt yöppihousujaankaan vaihtaa pitäjäpöksyihin :)

Aina yhtä jännittävää, mahtuuko masto sillan alta.
Kun on ihan kohdalla, näyttää alta meno hurjalta.

Olemme aina aiemmin rantautuneet Wasahamnenin hulinaan, eikä siinä mitään – tunnelma siellä on omanlaisensa ja ihan hieno. Vilkas kyllä, kun paatteja tulee ja menee ja elämöinti jatkuu joskus myöhään yöhön. Nyt päätimme mennä monen suosittelemaan Navishamniin ja taidamme tehdä niin jatkossakin.

Navishamn mereltä käsin. Osa venepaikoista on paikallisten.
Navishamnen on hiukan pienempi, ja meillä oli hiukan pelko, ettei mahduta sinne ellei olla ajoissa liikkeellä. Kaukana keskustasta ei ole Navishamnenkaan, mutta selkeästi rauhallisempi. Ratikka ja bussi lähtevät aivan sataman vierestä, eikä ole pitkä matka kävellä vaikkapa Gröna Lundiin, Skansseniin tai Rosendahliin. Vierasvenesatama on kiva myös siitä syystä, että siinä on tunnusluvullinen portti, mikä estää ulkopuolisilta asiattomat laiturilla palloilut. Satamamaksu oli 300 skr ilman sähköä. Vessa- ja suihkutilat ei niin kovin kummoiset olleet, mutta ajoivat asiansa.

Lisätiedot: http://www.svenskagasthamnar.se/stockholms-skargard/stockholm-navishamnen/


Ekana päivänä teimme kumiveneajelun kuninkaanlinnan lähelle asti, uhkaavan tumman taivaan alla. Hienolta näytti Tukholma pienestä kumpparista käsin. Välillä tuli aaltoja syliin, kun isot kruisarit ja vesibussit hurauttivat ohi. Ehdimme takaisin perille juuri parahiksi ennen kunnon vesisadetta.


Liikennöinti Tukholman lähistöllä on melkoista. Vesibussi siellä ja toinen tuolla. Ja paljon myös muuta liikennettä.

Wasahamnenin tunnelmia piti käydä fiilistelemässä kumpparilla. Aivan täyttä oli.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!