maanantai 27. heinäkuuta 2015

Näköalapaikalla Utössä

Jos reissussa liikkuu merellä ihan joka päivä, jää paikkoihin tutustuminen aika pikaiseksi. Varsinkin, jos samaan syssyyn pitää sovittaa vaikkapa saunominen, ulkona syöminen jne. Loppujen lopuksi olimme Utössa kaksi yötä. Ei tullut sitten niin hoppu, ehti rauhassa kävellä ja katsella, herkutella bakerin herkkuja! Nähtävää saaresta löytyy varmasti enemmänkin, mutta me olimme liikkeellä jalkaisin, pienten kera. Ruokapaikkojakin löytyy monentasoista, mutta me päädyimme tekemään itse, se on loppujen lopuksi kaikkein helpointa tämän tivolin kera.

Utöstä vielä hieman faktaa. Saari on 10 km pitkä ja asukkaita on noin 250, vapaa-ajanasuntoja noin 300. Utö on yksi suosituimmista saaristokohteista ja kävijöitä on noin 70 000 vuosittain. Saarelle on hyvät yhteydet mantereelta ja muista saarista, millä on varmasti vaikutus kävijämäärään. Hotelli- ja leirintäalue sekä vuokramökit tuovat omaa liikennettään saarelle. Nähtävyyksiin kuuluu mm. malmikaivokset ja vanha mylly. Molempiin kurkistimme pienellä kävelyretkellä.

Turisti-infosta kannattaa etsiä lisätietoa, jos mielii hyviä tipsejä käyntikohteista. Info sijaitsee aivan vierasvenesatamassa punaisissa kojuissa.

Kaunis Utö Värdshus.

Upea laventelipenkki pienen mökin reunalla, matkalla myllylle.


Utö Kvarn. Vuonna 1791 rakennettu mylly on ollut Utölle aina tärkeä merimerkki ja symboli.
Näillä näköalapaikoilla oli onneksi hyvät kaiteet. Silti taisin pitää myllyn sisällä melkoista motkotusta pienimmälle, joka meinasi kiivetä joka koloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!