maanantai 6. heinäkuuta 2015

Se on loma se!

Tiukan työviikon päätteeksi pääsimme liikkeelle viime lauantaina - edessä neljän viikon seilausreissu! Kaikenlaista huomasin jo unohtaneeni, mutta ne ovat pikkujuttuja ne. Kuten nyt toisen pojan univaatteet, laudeliinat, kirjat ja pelit. Onneksi voi soveltaa, eihän kesällä haittaa että käyttää pikkuveljen vesikellarimallisia yöppihousuja.

Alkuun tehtiin heti vähän pidempää päivää, jotta päästään säätiedotuksia ennakoiden etenemään toivotusti, kohti Ruotsia. Ei meidän mailimme tosin vielä varmaankaan kenenkään päätä huimaa, mutta lapsiperheessä on tietyt rajat, joissa on hyvä pysyä, jos meinaa pysyä järjissään kaikki samassa veneessä.


Sunnuntaina huitaistiin liikkeelle aikaisin ja saatiin edettyä mukavasti hiukan vajaa 40 nm. Genaakkeri nosteltiin ensimmäisen kerran tänä kesänä. Se veti meidät Lillklyndanin viereen, josta seilailtiin valkoisilla seileillä melkein perille Enklingeen saakka. Sinne oli tullut fillareita, joiden laina sisältyi 12 euron satamamaksuun. Onneksi olimme ottaneet pyöräilykypärät pojille mukaan. Päivän parhaat naurut saimme pienellä pyörälenkillä, kun sotkimme menemään kuka millaisellakin vekottimella. Nauroimme katketaksemme, kun mieheni muutenkin vispaavasta pyörästä puhkesi kumi komeasti vinkuen. Vesipedot pulahtivat lenkin päätteeksi uimaan.


Hienot kelit saimme kyllä loman alkuun. Lämmintä ja sopivan suuntaista iloisen reipasta tuulta. Maanantaina lähdettiin Enklingestä jo aikaisin aamunkoitteessa, ennakoiden illan myräkkää. Kerrankin meni suunnitelmat nappiin ja tiedotukset pitivät paikkaansa. Nyt kun katsoo ulos, ei merelle olisi mitään asiaa. Tuulee pahimmillaan 15 m/s ja sataa sataa ropisee, tuiskaa oikein olan takaa. Lymytään varmaan huominen paikallaan ja odotellaan hyvää ylityskeliä.

Hauskoja kesäseikkailuita itse kullekin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!