perjantai 31. heinäkuuta 2015

Must-to-go Tukholmassa: Rosendahlin puutarha

Tukholmaan tutustuminen alkoi mukavalla kävelymatkalla Rosendahlin puutarhaan. Mukana oli myös miesväki, ja heistäkin paikka oli hieno! Lapsille löytyi kiipeilypaikkoja ym. kivaa. Puutarhassa oli paljon ihmisiä ihan vain aurinkoista päivää viettämässä, loikoillen picnic-huopien päällä jutellen tai kirjaan uppoutuen. Mikäs ollessa ihanien omenapuiden oksien alla. Näkisipä paikan silloin, kun puut kukkivat! Muutenkin taisi paras kukoistusaika olla hieman ohi, pionit olisivat olleet varmasti näky, mutta taitavasti rakennetut penkit sisältävät aina jotain kukkivaa. Vaikutuksen tekivät myös pensaslabyrintti ja tyylikäs kivipuutarha.

Tervetuloa puutarhaan!
Kuvitelkaapa omenapuut kukassa! Kaikissa puissa oli laput lajikkeista.



Rosendahlin puutarha on kaikille avoin ja pääsy ilmainen. Viljelymenetelmät ovat ekologisia ja puutarhan tavoitteena onkin lisätä tietoisuutta luomuviljelystä. Puutarhalla järjestetään kursseja, ruoanlaittokoulutuksia ja opastuskierroksia. Omenapuiden ja istutusten katveessa voi nauttia herkullista lounasta, joissa on hyödynnetty omaa tuotantoa sekä nauttia kahvilan antimista.











Puodista lähti matkaani purkki rommirusinoita, yrttiteetä sekä vaniljatangot. Rommirusinajäätelö on suurinta herkkuani, ja se mielessä testattiinkin noita säilöttyjä rusinoita. Rommia oli taidettu annostella kovin varovaisesti, mutta onneksi saimme hieman terävöitettyä makua "omin voimin". Jäätelöä ostettiin iso paketti, sopi sitten läträtä oikein kunnolla.

www.rosendahlstradgarden.se
Puutarha löytyy myös Facebookista: Rosendahl Trädgård


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommentistasi!